Naar de content

Zo blijft verduurzamen betaalbaar

8 juli 2022

Profiteer ook van subsidies voor verduurzamen en duurzaam bouwen

Uw woning verduurzamen? Of een bedrijfspand duurzaam bouwen? Veel mensen vinden dat klinken als een grote investering. Zonnepanelen, isolatie, triple glas, een warmtepomp… Al die maatregelen zijn toch niet te betalen? Dat valt mee: er zijn zeker mogelijkheden om betaalbaar te verduurzamen.

Subsidie voor woningen

De overheid stimuleert verduurzaming van huizen door de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Onder voorwaarden krijgt u zelfs 30% van de aanschafprijs via subsidie terug. Dit voordeel maakt het voor veel mensen toch interessant om hun huis te isoleren en te investeren in zonnepanelen en een warmtepomp. Goed om te weten is dat er voorwaarden zijn. Bij Bouwbedrijf Osnabrugge weten we precies hoe u gebruik kunt maken van de subsidie, zodat verduurzaming van uw woning een feestje wordt en u kunt genieten van een fors lagere energierekening.

Meenemen in de hypotheek

Nog meer goed nieuws! Voor verduurzamen mag u meer ruimte in uw hypotheek benutten. Met de extra hypotheek kunt u bijvoorbeeld zonnepanelen aanschaffen of spouwmuurisolatie of vloerisolatie realiseren. Natuurlijk betaalt u iets meer per maand aan hypotheek, maar daar tegenover staat dat de energierekening een stuk lager is. Daarnaast stijgt de waarde van uw woningdoor de verduurzaming. Ook zijn er geldverstrekkers die zogenaamde duurzaamheidskorting geven op de hypotheekrente.

Ondernemers profiteren ook

Ook voor verduurzaming van kantoren en bedrijfspanden zijn diverse subsidies in het leven geroepen. Het is zelfs zo dat verduurzaming naar minimaal energielabel C per 1 januari 2023 verplicht is voor kantoren groter dan 100 vierkante meter. Zo is er ook een ISDE voor ondernemers. Of de Subsidieregeling verduurzaming MKB. En via de Energie Inversteringsaftrek (EIA) kunt u een flink deel van de investering van de winst aftrekken. Wel zijn er mitsen en maren, daarom is het goed om even met uw accountant en ons te schakelen. Maar al met al zijn de extraatjes van de Belastingdienst leuke meevallers bij de verbouwing en aanschaf.

Niet gevonden wat je zocht?

Gerelateerd nieuws

Bekijk alle berichten

27 juni 2022

Energiekosten besparen? Snel naar nul op de meter

8 juni 2022

Strandhuis in stadscentrum? Drijvende werkplek? Het kan!

Afspraak is afspraak

Klaar voor een samenwerking?

Al 100 jaar vertalen we wensen in prachtige woningen en panden. Profiteer van de expertise van Bouwbedrijf Osnabrugge, het bouwbedrijf dat het gehele bouwproces voor u uitvoert. Bel ons vrijblijvend. Inspiratie nodig? We tonen u graag de door ons gerealiseerde bouwprojecten.