Naar de content

Strandhuis in stadscentrum? Drijvende werkplek? Het kan!

8 juni 2022

Bijzondere projecten door Bouwbedrijf Osnabrugge

Soms dromen onze opdrachtgevers van wat anders. De meest bijzondere wensen zijn op ons pad gekomen en wij hebben meer dan eens out of the box mogen denken. We nemen u graag mee langs twee bijzondere projecten die onze vakmensen bij bouwbedrijf Osnabrugge hebben gerealiseerd.

Kunt u ook een strandhuis bouwen?

Zo’n vraag verwacht je niet snel. Maar toen we de plannen en ontwerptekeningen zagen, werden we al snel enthousiast bij Bouwbedrijf Osnabrugge. Met veel plezier zijn we aan de slag gegaan met dit bijzondere project in het centrum van Veenendaal. Het gaat om  woningen in de vorm van een strandhuis (lodge) en daaronder eetgelegenheden in de beleving van een strandpaviljoen. Alle twaalf eigenzinnige, en in zijn soort uitzonderlijke, stadswoningen hebben een strandhuisuitstraling met een terras of balkon. Een fijne samenstelling van binnen- en buitenleven. Daarnaast zijn de woningen ‘Aan het Stadsstrand’ bewust duurzaam gebouwd en daardoor zeer energiezuinig.

Duurzaam materiaal

Erg leuk aan dit project vinden wij ook dat er een beroep is gedaan op onze expertise op het gebied van duurzaam bouwen. Zo hebben we hoogwaardige, duurzame materialen toegepast, die recht doen aan de groene omgeving rond Veenendaal. Daarnaast heeft de materiaalkeuze nóg een prettige bijkomstigheid voor de bewoners, namelijk een lagere energierekening. We zijn best een beetje trots op het eindresultaat.

Unieke drijvende werkplek

In samenwerking met Valleibouw heeft Osnabrugge het grootste drijvende kantoorgebouw van de wereld gerealiseerd.  Wat een mooi, uniek project! De wens was een zeer duurzaam drijvend kantoor, waarin onder meer het VN Klimaatcentrum (GCA – Global Centre on Adaptation) is gehuisvest. Het Floating Office is een duurzaam en circulair gebouw dat past bij de missie om de klimaatbestendigheid te vergroten. Het gebouw is grotendeels gebouwd van hout, volledig demontabel en daardoor circulair. Het gebruik van hout als hoofdconstructiemateriaal vermindert de CO²-footprint van het gebouw aanzienlijk. Al het hout dat is toegepast, is FSC gecertificeerd. Daarnaast is het kantoor volledig zelfvoorzienend en energieneutraal met behulp van circa 800 vierkante meter aan zonnepanelen, en door gebruik van water uit de Rijnhaven voor de koeling en verwarming van de ruimten in het gebouw.

We bouwen bij Bouwbedrijf Osnabrugge dus ook bijzondere projecten. En niet alleen nieuwbouw, maar ook verbouwingen en restauraties. Nieuwsgierig? Kom langs en we nemen u graag mee in het verhaal van onze verschillende projecten. 

Niet gevonden wat je zocht?

Gerelateerd nieuws

Bekijk alle berichten

8 juli 2022

Zo blijft verduurzamen betaalbaar

27 juni 2022

Energiekosten besparen? Snel naar nul op de meter

Afspraak is afspraak

Klaar voor een samenwerking?

Al 100 jaar vertalen we wensen in prachtige woningen en panden. Profiteer van de expertise van Bouwbedrijf Osnabrugge, het bouwbedrijf dat het gehele bouwproces voor u uitvoert. Bel ons vrijblijvend. Inspiratie nodig? We tonen u graag de door ons gerealiseerde bouwprojecten.